Elektriker Drammen: Planer om å pusse opp stuen?

Stuen er for mange selve hjertet i huset. Det er der du og familien tilbringer kveldene, det er der spisebordet står og der du tenner stearinlysene for dempet belysning når mørket gjør sitt inntog. Det er også et populært rom å pusse opp.

Lyskilder og plassering av disse

Stuen er et fleksibelt rom, der du kan dele inn rommet i forskjellige soner. Det lyset du ønsker rundt middagsbordet er sannsynligvis ikke det samme som du ønsker til lesekroken. Ved å for eksempel plassere lys som kan dimmes som hovedlyskilde, kan du enkelt tilpasse lyset til vasking av gulv så vel som en stemningsfull middag. Mye av jobben ligger i planleggingen, og du kan dra mange fordeler av å ta en prat med en elektriker på forhånd.

Varmekilder – vegghengt eller gulvlagt

Panelovnen er en kjenning i stuen, og kan ofte være et energieffektivt valg av varmekilde. I dag får du også kjøpt en rekke varmeovner som du kan styre med smartteknologi, for eksempel telefonen, slik at du enkelt kan justere temperaturen. Andre ganger er gulvvarme en ønsket løsning, og da kan elektrikeren hjelpe. Varmepumpe kan også ofte være en god investering, da den er svært energieffektiv.

Brytere og stikkontakter

Det er regler for hvor mange stikkontakter du skal ha i huset, og når du først pusser opp er det lurt å installere de stikkontaktene du eventuelt mangler. Ved punktet der du har TVen er det for eksempel en god ide å planlegge et stort antall uttak. Brytere kommer i en rekke varianter, og kan tilpasses din stil.

Planlegging av rommet

Som ved så mange andre oppussingsprosjekter, krever også stuen god planlegging. Ved å kontakte en elektriker tidlig i prosessen, kan du enklere skape deg et tydelig bilde av hvordan du skal få stuen slik du ønsker den. Enten det gjelder stikkontakter du innser ikke er jordet eller at varmekablene ikke passer til det gulvet du har valgt – planlegging sparer deg kostander både på kort og lang sikt. Elektriske anlegg må kanskje tilpasses, og elektrikeren kan gi deg oversikten du selv mangler.

Kontakt en fagperson i dag

I Asker Håndverk har vi lang erfaring og bredt erfaringsgrunnlag innen elektrikerfaget. Kontakt oss når du trenger en elektroentreprenør. Vi er din lokale elektriker, Drammen og omegn. Vi ser fram til å høre fra deg!