Elektriker Sandvika: Avgjørende el-sikkerhet

El-sikkerhet er viktig inne såvel som utenfor huset. Trenger du en elektriker? Sandvika, Asker og omegn – vi bidrar til å gjøre hverdagen din tryggere. Når det kommer til elektrisk utstyr, er sikkerhet et viktig hensyn.  I eget hjem er det flere tiltak som kan sørge for at du brannsikrer huset ditt etter beste evne. Her er elektrikeren en god støttespiller, og kan hjelpe deg med smarte løsninger og trygghet.

Hvordan en elektriker kan bistå

  • Skjøteledninger: Det er fristende, enkelt og praktisk å utvide en stikkontakt med en skjøteledning. Enten du går tom for innganger bak TV-en eller du sitter på hjemmekontor og trenger uttak til både laderen og kontorlampen – en skjøteledning kan være en midlertidig løsning. Om du skal ta hensyn til brannsikkerhet er derimot skjøteledningen ikke å anbefale – i hvert fall ikke over tid eller som mer enn en nødløsning.
  • Panelovn-vett: Det høres kanskje enkelt ut, men feil bruk av panelovner er ofte årsak til husbrann. Panelovner skal ikke tildekkes, uansett om den er flyttbar eller montert. Riktignok har moderne panelovner en overflatevarme som ikke er så høy, men det er likevel viktig at de ikke tildekkes. Har du vurdert et smarthus? Da kan du enkelt justere varmen på panelovnene før du reiser bort, eller mens du er på vei hjemmefra. Du slipper da å bekymre deg for hvor nær den genseren var panelovnen på barnerommet.
  • Komfyrvakt: Komfyrvakt er en effektiv og enkel brannsikrer som også faktisk ble påbudt i alle boliger fra 2010 – også fritidsboliger. Brannvesenet er godt kjent med nytten av en komfyrvakt, faktisk er dette årsaken til nær halvparten av brannvesenets utrykninger. Den fungerer på den måten at den kutter strømmen til komfyren dersom området overopphetes.
  • Strømkutt: I tillegg til komfyrvakt, finnes det også en løsning som vil skru av stekeovnen automatisk med en gang røykvarsleren blir aktivert. Du kan også få installert et nedtellingsur – for eksempel dersom du flere ganger har erfart at du glemmer å skru av kaffetrakteren.

 

Vi er her for deg
Asker Håndverk Gruppen bistår deg gjerne uansett hva slags behov du har for ditt hjem. Trenger du en murer? Vi trår til Gjennom Asker Håndverk Mur. Ønsker du å renovere huset? Asker Håndverk Tømring og Asker Håndverk Bolig har all kunnskapen og ekspertisen som trengs for oppdraget. Det inkluderer å bistå med det elektriske, enten direkte eller gjennom partnere.