Murer Drammen: Ulike materialer og teknikker

Har du behov for en murer? Drammen, Asker og omegn er områder hvor vi tilbyr våre tjenester.  En murer kan utføre en rekke forskjellige oppdrag innen murarbeid, og håndverket kombinerer det tradisjonelle og det moderne. Konstruksjonsteknologi gjennomgår stadige utviklinger og endringer, både med hensyn til materialer, lover og forskrifter. Lurer du kanskje på hva slags materialer som kan benyttes? Vi gir den en kort innføring.

Forskjellige teknikker og materialer

  • Teglstein: Dette er stein som er produsert av leire. Teglstein er et tradisjonsrikt byggemateriale som er et meget brannsikkert valg. Når du skal bygge med teglstein, bygges veggen opp i forband, og hvert enkelt lag med muststein kalles et skift. Mørtel plasseres mellom hver stein og hver skift. Der det er nødvendig, kan teglsteinen tilpasses i størrelse ved å dele den.
  • Systemblokk: Dette er en løsning som gjør at du kan bygge omtrent hva som helst. Du kan bygge garasje, et tilbygg, grunnmur eller kanskje en støttemur. Når steinene er satt sammen, riktig armert og fylt med betong utgjør systemblokkene en fullverdig betongvegg.
  • Skifer: Murstein av skifer er et velegnet materiale til å lage nye overflater og fasader. Den utgjør et godt grunnlag for å lage tørrmur, og kan for eksempel benyttes til å favne et blomsterbed eller en peis til uteplassen. Tørrmuring er når en mur bygges opp uten festemiddel. Det legges heller opp betong, eller drenerende masse på baksiden. Hvert resultat er unikt i sitt utseende, og metoden skaper et moderne uttrykk.
  • Granitt: Granitt kommer i en rekke forskjellige nyanser og fasonger. Dette er lyse bergarter, ofte grå, røde eller rosa i fargen. Mange velger å benytte granitt i hager, når de skal konstruere steintrapper eller på gårdsplasser. Granitten er et populært valg, blant annet på grunn av dens gunstige pris og høye slitestyrke.

Kontakt Asker Håndverk

Når du skal få utført arbeid innen muring er det flere hensyn å ta. Noen ting kan du utføre selv, men når du ønsker et godt resultat kan det være lurt å kontakte fagfolk. Velger du Asker Håndverk, kan du være trygg på at jobben utføres i henhold til lovverket og med høye krav til kvalitet. Kontakt oss i dag for en hyggelig prat og et godt tilbud.