Sparetips fra en elektriker – Bærum, Asker og Oslo

Strøm kan virkelig koste, noe de fleste av oss har fått føle og kjenne på i år. Stadig flere ser derfor etter måter å spare på når det kommer til denne kostanden. En rimeligere strømregning behøver ikke å være synonymt med kalde rom og kalde dusjer. Det finnes flere grep din lokale elektriker – Bærum, Asker Oslo som omegn – kan hjelpe deg med når du skal få bedre kontroll over eget strømforbruk. Spesielt for deg som bor i litt eldre boliger og leiligheter kan det være mye å spare på å kartlegge hvor du kan spare på strømmen.

 

Hvordan en elektriker kan hjelpe

 

  • Det elektriske anlegget: En el-sjekk kan utføres av en elektriker. Dette gjøres for å undersøke tilstanden på anlegget og for å se om det er strømbesparende endringer som kan gjøres. Dette er også en god investering i brannsikkerhet, da det kan avdekke svakheter og mangler.

 

  • Automatisk temperatursenking: Dette er et populært valg for mange med fritidseiendom – ideen om at du kan varme opp hytta allerede før du kommer frem med en fjernstyrt funksjon. Det er naturligvis mulig å manuelt senke temperaturen når du forlater et rom for kvelden, men ikke særlig praktisk eller stabilt. Med et varmestyringssystem kan du, gjennom en telefonapp, enkelt styre temperaturen. Termostaten kan også stilles inn etter bestemte tider, slik at du ikke har samme temperatur i stuen på nattestid som du har på ettermiddagen.

 

  • Belysning – Her er det mye elektrikeren kan hjelpe deg med. Du kan installere dimmere, som gjør at du får bedre kontroll på hvor mye energi du bruker til belysningen. Bytter du i tillegg fra LED-pærer, har du valgt en pære som bruker svært lite strøm. Da har du litt mindre dårlig samvittighet for julelysene på verandaen også, fordi du vet at de ikke krever så mye energi.

 

  • Unngå kaldras/ kulderas – Der det er et vindu, kan boligen tape mye varme. Den varme luften i rommet treffer vinduet, og blir nedkjølt. Du kan velge å isolere vinduene bedre, men også å montere varmeovner under bredden til vinduet. Velger du en termostat av høyere kvalitet kan du også sikre en bedre innkoblings – og utkoblingstemperatur. Da skrur ovnen seg på ved akkurat 20 grader, i stedet for omtrentlig ved 20-22.

 

  • Standby – En rekke av de tekniske duppedingsene i hjemmet ditt har sannsynligvis en standby-funksjon. Det kan være en spillkonsoll, hjemmekinoanlegget, den bærbare datamaskinen, TV-en og diverse ladere. Standby-modus trekker like mye strøm, og er ganske unødvendig bruk av elektrisitet. Skru heller helt av – og spar på kostandene.

 

Kontakt oss for en uforpliktende prat
Kjenner du deg igjen i noen av punktene over, eller tenker du at du ønsker å se på hvordan din husstand kan bruke energien smartere og mer kostandsnyttig? Våre dyktige elektrikere i Asker Håndverk kan hjelpe deg med å se helheten, og å installere de løsningene som skal til for at du skal spare penger på din neste strømregning. Små grep kan gjøre en stor forskjell, for miljøet og for lommeboken. Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat, så finner vi en løsning som passer deg og din familie.